Salat med fiskenuggets og blåbær

Salat med fiskenuggets og blåbær

Det høres kanskje ikke så fristende ut, men jeg lover deg at det smaker. Du kan gjerne utelate blåbærene om det blir helt feil for deg, men fisken – oh no! Den må du bare prøve. Alle liker vel nuggets? Jeg digger hvert fall konsistensen!

Selv om jeg har fiskenuggetsene i en salat her finnes det mange andre muligheter – som for eksempel å ha det i en lefse/lompe. Det er supergodt! Crispy fisketaco!

Salat med fiskenuggets

Salat med fiskenuggets

Salat med fiskenuggets

Salat med fiskenuggets og blåbær

INGREDIENSER:
500-600 g fisk (jeg brukte sei, men torsk og laks funker også!)
120 g polenta (det er et slags maismel for den som er ukjent med det)
1/2 glass rød pesto
1 egg

Krydderblanding:
1 ts pepper
1/2 ts salt
2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts paprika
1/4 ts chilipulver

Salatblanding:
Hjertesalat
Spinat
Rødløk
Gul paprika
Reddiker
Avokado
Blåbær

SLIK GJØR DU:
◊ Start med å mikse krydderblandingen. Ha alt i en liten bolle og bland krydderne godt sammen.

◊ Skjær fisken i terninger.

◊ Ha pesto, egg og 1 ss av krydderblandingen i en stor bolle. Bland det godt sammen. Ha fisken oppi bollen og bland så all fisken er dekket i marinade. Sett i kjøleskapet i 30-60 minutter så smakene får satt seg. Har du lite tid er det ikke krise om du ikke gjør det.

◊ Ha polenta og resten av krydderblandingen i en bolle og bland godt sammen. Ha det over på en stor tallerken og dypp fiskebitene i blandingen til de er helt dekket.

◊ Legg fiskebitene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek på 200 grader i 15-20 minutter.

◊ La bitene avkjøle seg litt før du har dem over salaten.

◊ Server med ønskelig saus/dressing. Jeg brukte tacosaus, og det kan absolutt anbefales!


Jeg har spist fiskenuggets to dager på rad nå. Blitt helt hekta! Under ser du en annen måte å brukte fiskenuggetsa på. Yum!

fiskenuggets

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*