Det høres kanskje ikke så fristende ut, men jeg lover deg at det smaker. Du kan gjerne utelate blåbærene om det blir helt feil for deg, men fisken – oh no! Den må du bare prøve. Alle liker vel nuggets? Jeg digger hvert fall konsistensen!
Selv om jeg har fiskenuggetsene i en salat her finnes det mange andre muligheter – som for eksempel å ha det i en lefse/lompe. Det er supergodt! Crispy fisketaco!
Salat med fiskenuggets og blåbær
INGREDIENSER:
500-600 g fisk (jeg brukte sei, men torsk og laks funker også!)
120 g polenta (det er et slags maismel for den som er ukjent med det)
1/2 glass rød pesto
1 egg
Krydderblanding:
1 ts pepper
1/2 ts salt
2 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
1 ts paprika
1/4 ts chilipulver
Salatblanding:
Hjertesalat
Spinat
Rødløk
Gul paprika
Reddiker
Avokado
Blåbær
SLIK GJØR DU:
◊ Start med å mikse krydderblandingen. Ha alt i en liten bolle og bland krydderne godt sammen.
◊ Skjær fisken i terninger.
◊ Ha pesto, egg og 1 ss av krydderblandingen i en stor bolle. Bland det godt sammen. Ha fisken oppi bollen og bland så all fisken er dekket i marinade. Sett i kjøleskapet i 30-60 minutter så smakene får satt seg. Har du lite tid er det ikke krise om du ikke gjør det.
◊ Ha polenta og resten av krydderblandingen i en bolle og bland godt sammen. Ha det over på en stor tallerken og dypp fiskebitene i blandingen til de er helt dekket.
◊ Legg fiskebitene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek på 200 grader i 15-20 minutter.
◊ La bitene avkjøle seg litt før du har dem over salaten.
◊ Server med ønskelig saus/dressing. Jeg brukte tacosaus, og det kan absolutt anbefales!
Jeg har spist fiskenuggets to dager på rad nå. Blitt helt hekta! Under ser du en annen måte å brukte fiskenuggetsa på. Yum!