Quiche med masse kjøtt – en sunn variant

Quiche med masse kjøtt – en sunn variant

Jeg er klar over at denne paien ikke minner så mye om en quiche. For at den skulle gjort det burde jeg nok hatt litt mer eggeblanding til den kjøttmengden jeg brukte, men shit au. Det gjorde ingen verdens ting med tanke på smaken. Det var godt! Faktisk så godt at jeg velger å dele oppskriften her.

Ønsker du en mer klassisk quiche er det bare å halvere kjøttmengden, eventuelt øke mengden eggeblanding.

Jeg er veldig glad i å lage pai og lager det gjerne en gang i uka. Det er så godt og du kan variere i det uendelige. Pai kan umulig bli sunnere enn dette. En grov bunn dekket med masse sunne, proteinrike og næringsfulle ingredienser.

Dette er også en veldig barnevennlig rett. Minstemann koste seg hvert fall veldig med dette i går.

Og siden jeg lagde en såpass stor pai, og vi kun var to voksne og en liten vil det si at vi har deilig pai til lunsj i dag. Hurra! Midt i blinken å ha med i matboksen.

Quiche

Quiche

Quiche med masse kjøtt
(stor paiform, 24 cm)

INGREDIENSER:
Paideig:
6 dl havremel, malt havregryn
1 egg
2 eggehviter
1 dl vann

Fyll:
500 g karbonadedeig
2 fedd hvitløk
1 squash
1 gulrot
1 løk
4 egg
2,5 dl ekstra lett melk
75 g lettost
Krydder (jeg brukte salt, pepper, paprika, hvitløkspulver, løkpulver, kajennepepper, persille, gressløk)

SLIK GJØR DU:
◊ Riv squash i strimler med et juliennejern/råkostjern. Legg strimlene i en bolle og strø litt salt over. Sett til side.

◊ Riv gulrot i strimler, hakk løk og hvitløk.

◊ Bland havremel, egg, eggehviter og vann, og ha i en smurt paiform. Prikk deigen godt i bunnen med en gaffel før den forstekes uten fyll på 200 grader i 10-15 minutter.

◊ Stek kjøttdeig med hakket hvitløk og ønsket krydder.

◊ Ha squashen i et kaffefilter og skvis ut så mye vann som mulig. Bland grønnsakene sammen med kjøttdeigen.

◊ Visp sammen egg, melk, salt og pepper.

◊ Ta paibunnen ut av ovnen, ha over karbonadedeig med grønnsaker og ost. Til sist heller du på eggeblandingen.

◊ Stek paien til den er gyllen og fast, 20-30 minutter.

Server gjerne paien med litt frisk salat.

Quiche

Håper du fikk lyst til å prøve ut denne 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*