Proteinrike eplepannekaker med chiafrø

God mandag, folkens! Håper helgen har vært fin 🙂

Disse pannekakene inntok vi til søndagens frokost. Jeg hadde nemlig noen epler på benken som hadde sett sine bedre dager, så da slang jeg sammen en pannekakerøre, og den ble godt mottatt her i huset skal jeg si deg. Grove, saftige og akkurat passe søte pannekaker – slår aldri feil!

Pannekaker duger like godt til frokost som til middag, synes jeg. Prøv gjerne disse til middag idag 😉

eplepannekaker

eplepannekaker

Proteinrike eplepannekaker med chiafrø
(ca. 20 små pannekaker)

INGREDIENSER:
150 g havregryn
40 g vaniljeprotein
20 g chiafrø
1 ts bakepulver
1/2 ts salt + kanel + kardemomme
2 epler
2 egg
1 ss sitronsaft
ca. 2,5 dl vann

“Vaniljesaus”:
1 scoop vaniljeprotein
1-2 ss mager kesam
En klype kanel

SLIK GJØR DU:
Ha alle ingrediensene i en blender/stavmikser og kjør til du har en jevn røre. La røra svelle i ca. 10 minutter. Stek små lapper på medium-høy varme. Bland sammen sausen.

Server pannekakene med “vaniljesaus”, cottage cheese/kesam og syltetøy, peanøttsmør eller f.eks en skive brunost.

Mmm – håper det smaker 🙂

eplepannekaker4

eplepannekaker

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*