Proteinrik, hjemmelaget müsli med linser

Proteinrik, hjemmelaget müsli
med linser

Her er min nye müslifavoritt. Den er bare så god! Jeg spiser denne til lunsj sammen med steviasøtet cottage cheese eller kesam hver dag nå. Lettvint, sunn og mettende lunsj!

Lurer du på hvorfor jeg har skrevet proteinrik? Jeg kan gi deg noen stikkord: bokhvete og linser. Dette er matvarer som er svært proteinrike og som egner seg svært godt i müsli – i hvert fall om du liker frokostblandingen din crunchy.

Müsli pleier sjelden å være spesielt proteinrik, men heller svært karbohydratrik, som de aller fleste sikkert er kjent med. Så dersom du ønsker å prøve en mer proteinrik variant har du en oppskrift nedenfor 🙂 Jeg er hekta!

Protein granola

Proteinrik, hjemmelaget müsli med linser

INGREDIENSER:
150 g hel bokhvete
1 pk. røde linser (jeg brukte gogreen)
200 g havregryn, store
60 havremel
40 g linfrø
30 g valnøttkjerner, grovhakket
1/2 ts kanel
1/2 ts salt
30 g ekte smør
40 g + 2 ss sukrin
1 ss steviapulver
1 ts vaniljeessens
80 g tørket aprikos
1 liten boks rosiner

SLIK GJØR DU:
◊ Skyll bokhveten i glovarmt vann og sett til side slik at det meste av vannet får rent av seg. Skyll linsene og la disse også renne av seg.

◊ Ha havregryn, havremel, linfrø, valnøttkjerner, kanel og salt i en stor bolle. Ha oppi bokhveten og linsene og rør rundt.

◊ Smelt smør i en liten kjele. Ha oppi sukrin, steviapulver og vaniljeessens. Bland det godt sammen. Ha det våte oppi bollen med det tørre. Rør godt.

◊ Spre blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Strø over 2 ss med sukrin.

◊ Stek på 190 grader i ca. 30 minutter. Vend på blandingen hvert tiende minutt. Bland inn den tørkede frukten når det er ca. 5 minutter igjen av steketiden. La müslien avkjøle seg fullstendig før du har det over på en lufttett beholder.

Protein granola

Håper det faller i smak!

4 Comments

  1. Høres veldig godt ut! Skal absolutt lages 🙂

    • Takk 🙂 Jeg synes i alle fall at müslien er supergod 😀 Håper den faller i smak hos deg også!

  2. Pingback: Overnight oats (kjøleskapsgrøt) med gulrot og kokos | Mumfulness

  3. Pingback: Overnight oats (kjøleskapsgrøt) med blåbær | karolinemarberg.no

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*