Ovnsbakt laks i aprikos- og dijonmarinade

Ovnsbakt laks i aprikos- og dijonmarinade

Hei og hå! Hva med laks til middag?

Laks er godt, men med denne marinaden blir laks superduper godt! Hvis du synes det høres rart ut med noe søtt til fisken er du bare nødt til å prøve det så du skjønner hva jeg snakker om.

Hva du velger å ha ved siden av er helt opp til deg. Jeg valgte ris, men ser for meg at bulgur, quinoa, couscous, pasta, etc. vil fungere like bra.

Sunn, enkel og god middag! Aprikospureen kan du fint lage en eller to dager i forveien – da går middagen ekstra raskt å tilberede.

Apricot dijon salmon

Apricot dijon salmon

Apricot dijon glazed salmon with apricot rice salad
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
500 g laks uten skinn og ben
160 g tørkede aprikoser (evt. aprikossyltetøy)

Marinade:
ca. 100 g aprikospuré
1 ss dijonsennep
1 ss soyasaus
1 lime, saften
2 ts fersk ingefær, revet
1 fedd hvitløk, revet
Salt og pepper, smak til

Rissalat:
3 dl ukokt ris
6 dl vann
ca. 100 g aprikospuré
2 ss sitronsaft
1 ss soyasaus
2 ts fersk ingefær, revet
3 stilker vårløk
1/3 agurk
Salt og pepper, smak til

Pynt:
Kruspersille

SLIK GJØR DU:
◊ Ha aprikosene i en kjele, og fyll på med vann til de akkurat er dekket. Kok på svak varme i 10-15 minutter. Når aprikosene er ferdigkokt har du de over i en stavmikser og kjører til du får puré. Kan hende du må ha oppi litt ekstra med væske, se det an. Pureen skal være tyktflytende.

◊ Bland sammen marinaden og skjær laksen i passende terninger. Hell marinaden over laksen og la det stå i ca. 30 minutter.

◊ Kok risen etter anvisning på pakken. Kutt opp vårløk og agurk.

◊ Stek laksen på 200 grader i 5-6 minutter.

◊ Bland sammen ris, aprikospuré, sitronsaft, soyasaus og ingefær i en bolle. Rør til slutt inn vårløk og agurk. Smak til med salt og pepper.

◊ Server det som er igjen av aprikospureen ved siden av. Det er supergodt å ha over litt ekstra på både laks og ris.

Håper det faller i smak 🙂

Apricot dijon salmon

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*