Laks med appelsin-, pasjonsfrukt- og chilisaus

Laks med appelsin-, pasjonsfrukt- og chilisaus

Hei! Kan jeg friste med laks til middag i dag?

Hjemme hos oss har vi vært litt for dårlig på å spise fisk, men nå skal jeg for alvor ta tak i det og innføre en fiskedag i uka – må være realistisk å begynne i det små.. Så i går startet vi uka med laks og dette var SÅ GODT! Kombinasjonen av alle disse smakene var helt himmelsk. Gi det en sjanse 🙂

Salmon

Laks med appelsin- og chilisaus
(2-3 porsjoner)

INGREDIENSER:
500 g laksefilet
500-600 g søtpotet
Krydder (salt, pepper, paprika, hvitløkspulver, løkpulver og chiliflak)
1 pose spinat
Avokado
Vårløk
1 granateple, søt type (fås i utenlandske frukt og grønt butikker)

Appelsin- og chilisaus:
1 liten appelsin, saften
2 pasjonsfrukt
1 rød chili, grovhakket (fjern litt av frøene om du ikke liker hot)
1 ss soyasaus
1 ts sukrin+
1 ts maisenna + litt vann
Salt og hvit pepper

SLIK GJØR DU:
◊ Skjær søtpotet i små terninger og ha på et stekebrett kledd med bakepapir. Krydre med valgfritt krydder, eller det jeg har foreslått ovenfor.

◊ Stek på 200 grader i 10-15 minutter.

◊ Ha appelsinsaft, pasjonsfrukt, chili, sukrin+ og soyasaus i en liten kjele. La det få et oppkok før du har i maisennablandingen. La det koke i et par minutter, slik at sausen tykner. Ha oppi litt salt og hvit pepper.

◊ La sausen avkjøle seg noe før du har den over i en stavmikser. Miks i ca. 1 minutt. Sil bort klumpene og ha sausen over i en skål.

◊ Krydre laksen med litt salt og pepper, og stek på medium til høy varme i 3-4 minutter på hver side.

◊ Kutt opp avokado, vårløk og slå granteplefrøene ut av skallet sitt med en sleiv. Ha det i en stor bolle sammen med spinat og søtpotet. Server laks og saus ved siden av.
Sausen er god over både laksen og salaten, men vær varsom med mengden 🙂

Salmon

Håper det faller i smak!

One Comment

  1. Ser utrolig godt ut. Nam!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*