Kylling- og currywok

Kylling- og currywok

Hei på deg 🙂

Her er dagens middagstips fra meg. Deilig wok som er en anelse spicy – mm! Dette er en rett som er helt super i en hektisk hverdag. Tar toppen 20 minutter før maten står på bordet. Det regner jeg med det er flere enn meg som setter pris på? Vil du ha det enda raskere kjøper du ferdig wokblanding i butikken, men jeg foretrekker friske grønnsaker – smaker mye bedre 🙂

kyllingwok

Kylling- og currywok
(3-4 porsjoner)

INGREDIENSER:
500 g kyllingfilet
1 ts Cocosa chili (evt. vanlig kokosolje)
2 store gulrøtter
1/2 brokkoli
1/2 blomkål
1/2 stor løk
1/2 squash
1 boks minimais
1 hvitløksfedd, finhakket
2 cm ingefær, finhakket

Curry woksaus:
1 ss fish sauce
1 ss soyasaus
1 ss tomatpuré
2 ts sukrin gold
1 ts hot curry + garam masala
1/2 ts salt
2 ts maisenna
1,5 dl vann

SLIK GJØR DU:
Skjær kyllingfilet og grønnsaker i passende biter. Bland sammen ingrediensene til woksausen.

Stek kyllingbitene på medium-høy varme med en teskje Cocosa chili til de er gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper. Ha de over på en tallerken og sett til side. Ha finhakket hvitløk og ingefær i stekepannen. La det steke i ca. ett halvt minutt før du har oppi resten av grønnsakene. La det steke i 8-10 minutter. Blir det for tørt i stekepannen, ha oppi litt vann. Ha kyllingbitene tilbake i stekepannen og bland det sammen. Skyv grønnsaker og kylling til side, og hell sausen i midten av stekepannen. La sausen koke opp før du blander alt sammen. La det koke til alle grønnsakene er møre og trekk stekepannen av platen. Strø over noen sesamfrø før servering.

Server woken med blomkålris, ris, nudler eller hva nå enn du foretrekker.

Håper det smaker ♥

kyllingwok

– Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*