Sweet potato waffles

Krydrede søtpotetvafler

Kan jeg friste med noen vafler?

Hva med for eksempel vafler og is på balkongen i det deilige vårværet i ettermiddag?

Jeg, derimot tok det nå på formiddagen. Lagde røren i går kveld, så jeg hadde alt klart til i dag. Ok, da… Jeg stekte meg kanskje noen plater i går også, men poenget var at jeg nøt de ute på balkongen i dag morges. Allerede klokka ni var det så fin temperatur at jeg kunne sitte ute i bare genseren. Ren og skjær lykke!

Å ha søtpotet i vaffelrøra er ingen dum idé altså. Det gir en naturlig sødme. I tillegg pimpet jeg det hele med litt krydderkakekrydder. Det er kanskje de beste vaflene jeg noen gang har spist. I hvert fall når vi snakker om det sunnere slaget.

Disse er proppet med sunne næringsstoffer, er proteinrike, saftige, mettende og akkurat passe søte. Jeg gir meg selv en klapp på skuldra for det her altså!

Sweet potato waffle

Sweet potato waffle

Sweet potato waffles

Krydrede søtpotetvafler
(ca. 10-12 vaffelplater)

INGREDIENSER:
180 g havregryn, malt til mel
350 g søtpotet
60 g vaniljeprotein (kan erstattes med mel)
150 g mager kesam/kesam/vaniljekesam/gresk yoghurt
4 egg
2 ts bakepulver
2 ss steviapulver (kan erstattes med sukrin, men da behøver du litt mer)
1/2 ts salt
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts nellik
Et knivsodd malt muskatnøtt
Vann eller melk til passe tykk konsistens (omtrent 3-4 dl)

SLIK GJØR DU:

◊ Del søtpoteten i biter og ha den i mikrobølgeovnen på full effekt i 5-6 minutter. En gaffel skal skli lett i gjennom når den er ferdigkokt. Avkjøl.

◊ Bland sammen de tørre ingrediensene i en stor bolle.

◊ Fjern skallet på søtpoteten og ha den i en food prosessor. Kjør i noen sekunder, før du har oppi eggene. Kjør til du får en glatt masse. Ha det over i bollen med de tørre ingrediensene. Bland godt. Til sist har du i kesam og vann/melk.

◊ La røra svelle i noen minutter før du setter i gang med stekinga.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*