Knasende god, sukkerfri müsli

Knasende god, sukkerfri müsli

Jeg har fått helt dilla på å ha bokhvete i müslien min for tiden. Det gir en så deilig, knasende müsli! Inkluderer du i tillegg puffet fullkornshvete blir det knas, knas, KNAS – me like very much 😀 Så dersom du er på søken etter hjemmelaget müsli med mye tyggemotstand har du kommet riktig.

Min lunsjfavoritt for tiden er cottage cheese søtet med steviadråper (m/vaniljesmak) og et godt lass med denne supermüslien. Mums!

Ellers er den god sammen med melk, kesam, gresk yoghurt, etc. Jeg liker også å bruke den som topping på smoothies, overnight oats, muffins og ostekaker. Mange bruksområder med andre ord.

Crunchy buckwheat granola

Crunchy buckwheat granola

Crunchy buckwheat & wheat puff granola

INGREDIENSER:
200 g bokhvete
80 g puffet fullkornshvete
80 g store havregryn
30 g knuste linfrø
1/2 ts salt
1/4 ts kardemomme
40 g sukrin
10 g steviapulver
40 g ekte smør
80 g eplemos
15-20 steviadråper med vaniljesmak

SLIK GJØR DU:
◊ Skyll bokhveten i glovarmt vann og sett til side slik at det meste av vannet får rent av seg.

◊ Ha puffet fullkornshvete, havregryn, knuste linfrø, salt og kardemomme i en stor bolle. Ha oppi bokhveten og rør rundt.

◊ Smelt smør i en liten kjele. Ha oppi eplemos, sukrin og steviapulver. Bland det godt sammen. Ha det våte oppi bollen med det tørre. Rør godt slik at alt blir fuktig.

◊ Spre blandingen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Strø gjerne over litt ekstra sukrin.

◊ Stek på 160 grader i 15-20 minutter. Vend litt på blandingen underveis. Slå av stekeovnen, men la müslien bli værende og avkjøle seg i takt med ovnen. Når blandingen er fullstendig avkjølt blander du inn det du vil av tørket frukt og har det over på en lufttett beholder.

Crunchy buckwheat granola

Hold fast på gebisset, for dette er knas, knas!

Håper det smaker ♥

One Comment

  1. Pingback: Sunn FUN-ostekake med smak av jordbær og vanilje | Mumfulness

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*