Karolines sunne, grove ostebriks (glutenfri, eltefri)

Karolines sunne, grove ostebriks (glutenfri, eltefri)

Heisann!

Baketrenden fortsetter her i huset, og i dag vil jeg dele en oppskrift på noen superdigge ostebriks 🙂 Disse burde absolutt tas opp til vurdering til helgefrokosten. Smaker helt fortreffelig!

Jeg har alltid hatt en ting for ostebriks. Du vet, den smelta, litt crunchy osten – det er bare så nam! Men, som de fleste av oss vet, er den butikkjøpte i hovedsak basert på hvetemel, gjær og luft, og det metter særdeles dårlig. For min del handler det ikke bare om at det metter dårlig, men jeg får en mage som slår seg vrang, blir slapp og bare generelt misfornøyd. Og det er ikke den ostebriksen verdt! Men det fine er jo at det faktisk går an å bake selv, og det har jeg gjort. Resultatet ble riktig så bra, i følge meg! Så da håper jeg disse sunne, grove, proteinrike og mettende ostebriksene vil falle i smak hos deg også 🙂

briks 6

briks 7

briks 8

Karolines grove og sunne ostebriks (glutenfri, eltefri)
(8 stk)

INGREDIENSER:
250 g havremel (evt. malte glutenfri havregryn)
100 g potetmel
50 g erteprotein (kan erstattes med mel)
1,5 ss fiberhusk
1,5 ts tørrgjær
1 ts kokossukker
1/2 ts salt
25 g meierismør
5 dl vann

Topping:
Egg til pensling
ca. 60 g revet ost

SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Smelt smør på svak varme i en liten kjele. Tilsett vann og la blandingen bli varm (40-45 grader). Tilsett væsken i bollen med det tørre og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Det vil virke som om det er altfor mye væske, men fiberhusken vil trekke det til seg under hevingen. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i ca. 60 minutter.

Strø litt potetmel på benken og velt deigen ut av bollen. Strø også litt potetmel oppå deigen. Rull den til en pølse og skjær i åtte like store deler. Form dem litt med hendene og legg på et stekebrett kledd med bakepapir. Pensle med sammenpisket egg og stø over en liten neve ost.

Stek på 225 grader i 20-30 minutter, eller til osten har begynt å bli så vidt gyllen. Avkjøl på rist.

Oppbevar ciabattaene i et kjøkkenhåndkle. De holder seg overraskende ferske i flere dager. Utsiden og osten vil riktignok ikke være like sprø dagene derpå, men innsiden vil fortsatt være myk og god. For et ferskere resultat kan du varme de opp noen minutter i stekeovnen, da blir de omtrent som nystekt 🙂

Håper det smaker!

briks 10

– Karoline –

2 Comments

  1. Hvorfor erteprotein? Høres godt ut!
    God helg! 🙂

    • For å gjøre rundstykkene enda litt mer næringsfulle 🙂 Men det er ikke noe must! Du kan fint erstatte erteprotein med mel. God helg til deg også 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*