Karolines havre- og nøttebrød (eltefritt, glutenfritt)

Hei på deg!

Jeg har tidenes bakeglede om dagen. Baker et eller annet så og si hver dag. Det er så gøy 🙂 Og for ikke å snakke om enkelt! Du rører bare sammen ingrediensene, lar deigen heve, former (evt. slenger noen klatter på stekebrettet) og steker. Vips så har du deilig, fersk, grov og mettende bakst 😀

Dette brødet bakte jeg i helgen når mamma var på besøk, og det falt veldig i smak hos alle mann. Brødet har en sprø og god skorpe og en saftig, luftig innside. Hasselnøttene tilfører en utrolig digg krønsj i dette brødet! Men er du ikke fan av nøtter, evt. er allergisk, kan de fint utelates 🙂 Du kan tro vi storkoste oss med ferskt brød med smør og brunost. Den kombinasjonen er nesten uslåelig – er du ikke enig?

Nøttebrød 2 Nøttebrød 3

Nøttebrød 1

Karolines havre- og nøttebrød (eltefritt, glutenfritt)
(et brød)

INGREDIENSER:
350 g havremel/malte havregryn (glutenfri)
150 g kikertemel
100 g hasselnøtter, grovhakket
2 ss fiberhusk
2 ts tørrgjær
1 ts kokossukker
1 ts himalaysalt
6 dl varmt vann (40-45 grader)
2 ss rapskokos (evt. olivenolje)

SLIK GJØR DU:
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland det godt sammen. Tilsett vann og olje, og rør godt. Pass på at det ikke blir noen klumper. Deigen vil virke noe seig, men det er sånn den skal være. Dekk til bakebollen og sett til heving et lunt sted i ca. 60 minutter.

Når deigen er ferdighevet har du den over i en brødform kledd med bakepapir. Pensle toppen med litt vann og strø over litt havremel.

Stek brødet først i ca. 5 minutter på 220 grader. Senk temperaturen til 180 grader og stek videre i ca. 50 minutter.

La brødet hvile 10 minutter i brødformen før du setter det på en rist for videre nedkjøling. Oppbevar brødet i et kjøkkenhåndkle for å lengst mulig bevare den ferske følelsen.

Håper baksten faller i smak ♥

Nøttebrød 5

 – Karoline –

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*