Sunn gelé og ostekake

Frisk, sunn gelé- og ostekake

Jeg er i utgangspunktet ikke noe spesielt begeistret for gelé. Det har jeg aldri vært, så vidt jeg kan huske. Men det funket fint når jeg blandet inn litt cottage cheese og kesam. Det ble en mer fromasj-lignende konsistens. Jeg foretrekker det en del mer enn sprettende glad gelé..

En frisk og søt kake med masse proteiner og fiber. De fleste forbinder kanskje ikke proteiner og fiber med kake, men jeg vil absolutt si at det funker. Denne kaka kan du jo faktisk spise til alle døgnets måltider om du vil… Jeg spiste siste rest til frokost i dag faktisk. Helt grei start på uka det, sant? 🙂

I oppskriften står det at jeg brukte en springform, og det stemmer det altså, selv om jeg har kuttet kaka opp i små firkantede biter. Jeg fikk bare for meg at jeg skulle gjøre det på den måten..

Sunn gelé og ostekake

Gelé og ostekake

Raspberry jello cheesecake
(24 cm springform)

INGREDIENSER:
Bunn:
120 g havrergryn, store
20 g sukrin
1 ss steviapulver
En klype kanel
En klype salt

Gelé- og ostemasse:
1 stor boks mager cottage cheese
1 boks mager kesam
2-3 ss honning
2-3 ss sukrin
1 ts vaniljeekstrakt
En klype kanel
1 pk. bringebærgelé uten tilsatt sukker

SLIK GJØR DU:
◊ Bland havregryn, steviapulver, kanel og salt i en bolle. Ha 20 g sukrin i en varm stekepanne og la det smelte. Ha havregrynene i stekepannen og rør godt. Rist blandingen i noen minutter under omrøring. Ta av platen og avkjøl i stekepannen.

◊ Ha bakepapir i bunnen på en form og fordel havregrynene utover. Når bunnen er klar setter du i gang med å lage gelé- og ostemassen.

◊ Lag gelé med halv vannmengde. Avkjøl den, men pass på så den ikke stivner.

◊ Ha cottage cheese i en stavmikser og kjør til du får en glatt og kremete konsistens. Bland sammen cottage cheese, mager kesam, honning, sukrin, vaniljeekstrakt og kanel i en stor bolle. Smak til om du synes ostemassen er søt nok. Rør inn geleen og la det stå til det tykner.

◊ Hell gelé- og ostemassen over havregrynsbunnen, og la kaken stå i kjøleskap til den stivner.

◊ Pynt med friske jordbær og ristede havregryn.

Sunn gelé og ostekake

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*