Flavorful Shepard’s pie with sweet potato

Flavorful Shepard’s pie with sweet potato

Hallo i luken!

Dette var middag som ble servert her hjemme i går. Shepard’s pie med søtpotet og svinestrimler. Jeg har laget denne retten to ganger før, men da har jeg brukt blomkål og karbonadedeig i stedet for søtpotet og svinestrimler. Jeg kan erklære at begge deler smaker helt utsøkt. Krydderet jeg bruker i denne retten gir en veldig annerledes smak enn hva jeg er vant til, men himmel og pannekake (quote: mormor), så ufattelig godt det er! Jeg burde lage det oftere. Samboeren mente det smakte pepperkake – hehe 😛 Det er jeg kanskje litt uenig i, men kan skjønne hvor han har det fra, for retten er krydret med både kanel og nellik. Masse spennende smaker og sunne ingredienser som gjør godt for både kropp og gane.

sweet potato shepard's pie

Det ser litt ut som lasagne, men det er det altså ikke. Det er vel egentlig ikke meningen å ha ost på toppen av en Shepard’s pie, men jeg var spinnvill og gjorde som jeg ville, så da ble det ost. Hvem sier vel nei til litt gratinert ost? Ingen her i alle fall..

sweet potato shepard's pie

sweet potato shaperd's pie

Ingredienser:

Lag 1:
1 løk, hakket
200 g sopp, skiver
800 g svinestrimler
4 ss tomatpuré
2 ts Dijon sennep
1/2 ts salt
1/2 ts sort pepper
1/2 ts malt koriander
1/4 ts malt nellik
1/4 ts malt kanel
1/4 ts malt muskatnøtt
1-2 dl vann

Lag 2:
400 g aspargesbønner

Lag 3:
1 stor søtpotet (600 g brukte jeg)
2 gulrøtter
1 ss extra virgin olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts sort pepper
Et lite dryss malt muskatnøtt
1/2 ts Dijon sennep
Hakket frisk basilikum til pynt

Slik gjør du:
1. Skjær søtpoteten og gulrøttene i små biter og kok til de er møre, ca 15 minutter. I mellomtiden lager du kjøttblandingen.
2. Varm en stor stekepanne på middels høy varme. Smelt litt smør, legg i soppen og stek til den får en fin og gyllenbrun farge. Tilsett løk og la det surre i 2-3 minutter.

3. Tilsett svinestrimler og fortsett stekingen til kjøttet ikke lenger er rosa.

4. Krydre med salt, pepper, koriander, nellik, kanel og muskatnøtt. Deretter tilsetter du tomatpuré, sennep og vann. La det stå å putre i noen minutter, eller til væsken har fordampet.

5. Ha kjøttblandingen i en ildfast form og sett til side.

6. Legg søtpotet, gulrøtter, olivenolje, salt, pepper, muskat og Dijon sennep i en food prosessor og kjør til du får en glatt masse.

7. Kok opp vann, ha i aspargesbønnene og la de få et oppkok.

8. Ha aspargesbønnene på toppen av kjøttet.

9. Spre søtpotet- og gulrotpureen over aspargesbønnene og dryss til slutt på litt revet ost.

10. Plasser i ovnen på 200 garder i noen minutter for å få en brun gyllen skorpe.

11. Pynt med hakket basilikum før servering.

sweet potato shepard's pie

Fikk du litt vann i munnen? Jeg krysser fingrene for det 😛

Oppskriften fant jeg forresten på denne bloggen for et par år siden, men som alltid setter jeg min egen vri på det.

Bon appétit!

3 Comments

  1. Gleder meg til å få denne servert når jeg kommer på besøk neste gang jeg! 😛

  2. “Overtidsmaten” min på jobb i dag ble egenkomponert kyllingsalat. Bildene av din rett frister mer 🙂 Nå hjem til mer mat!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*