Easy casserole with minced meat and rice

Easy casserole with minced meat and rice

Denne retten lagde jeg da jeg hadde besøk i går, og den ble godkjent av begge to, så da tenker jeg det er trygt å dele den her på bloggen. Lille snuppa mi likte det også, så dette er en rett for hele familien, både store og små.

Du må for all del ikke la deg skremme av det noe gråaktige utseende, for smaksmessig er maten alt annet enn grå. Det var overraskende godt til å være så enkelt. Også er det i tillegg sunt! Blir ikke bedre enn det, spør du meg.

Så om du er lysten på noe nytt, og vil prøve ut noen nye smaker anbefaler jeg deg å prøve den her.

Gryte med kjøttdeig og ris

Ingredienser:
700 g karbonadedeig
2 stk løk
1 stk paprika
1 pk frisk spinat
5 dl jasminris
8 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning
1 pk fetaost
1 ts malt muskat
1 ts paprikapulver
1 ts pepper
2 dl kesam, gresk yoghurt (kan sløyfes)
I tillegg til det krydderet nevnt ovenfor brukte jeg litt hvitløkspuvler, chilipulver, oregano og havsalt, men der har jeg ikke noe ekstakt mål.

Slik gjør du:
1. Hakk løk og stek den i olje i en gryte. Ha i karbonadedeig, og stek til det er gjennomstekt. 2. Bland i risen. Slå på buljongblandingen, tilsett krydder og la det hele koke i ca. 12 minutter under lokk til risen er nesten ferdig. Tilsett så spinaten det siste minuttet av koketiden. 3. Smuldre fetaost og tilsett dette i gryta like før servering. Ha gjerne litt brød og en klatt kesam/gresk yoghurt til.

Gryte med kjøttdeig og ris

Jeg synes det er veldig kjekt med matretter jeg kan lage store mengder av, for da har vi plutselig lunsjpakka klar til dagen etter hele gjengen. Denne retten egner seg jo fint til det nettopp det.

Ah, ja. Neste gang skal jeg prøve å ha oppi soltørkede tomater også. Det tror jeg vil ta retten til nye høyder. Håper det smaker ♥

2 Comments

  1. Nam, nam, NAM!! Blir ikke lenge til denne skal i magen igjen! Takk for i går!

    • Takk, i like måte <3 Cato hadde med seg til lunsj i dag, og når han kom hjem sa han at han gladelig kunne spist det til middag også. Med andre ord – han likte det!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*