Brødpinner med hvitløk og urter

Brødpinner med hvitløk og urter

I dag har vi vært og grillet hos et vennepar, og disse brødpinnene hadde jeg med meg i vesken. Jeg hadde egentlig planer om å lage et hvitløksbrød, men så ble det brødpinner i stedet – det funket like bra det! Digger disse små, knasende brødene. Brødpinner, eller grissini om du vil, funker ved siden av det meste du vanligvis ville hatt brød til. Passer også utmerket til tapas.

Jeg liker grov bakst og dette er intet unntak, så fiberet er på plass her også.

Og forresten, ikke lås deg til de urtene jeg har brukt. Du står fritt til å velge dem du liker best (er ikke jeg grei da eller…)!

Garlic & herb breadsticks

Garlic & herb breadsticks

Garlic & herb breadsticks
(ca. 15 stk.)

INGREDIENSER:
Deig:
150 g havremel
150 g fibra fullkornshvetemel
1/2 pk. tørrgjør
1/4 ts salt
2-2,5 dl fingervarmt vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss akasiehonning
1 ss sitronsaft

Topping:
1 ss tørket basilikum
1 ss tørket persille
1 ss tørket oregano
1-2 ss hvitløkspulver
1/2 ss maldon flaksalt
Ekte smør (evt. olje), romtemperert

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med deigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen til den blir smidig og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ Bland sammen urter og salt i en bolle.

◊ Når deigen er ferdighevet former du den til en pølse som du videre deler opp i mindre deler. Rull hver del til en ca. 20 cm lang pinne.

 ◊ Pensle med smør og rull de i hvitløk- og urteblandingen. Dryss gjerne over litt revet ost – det skal jeg gjøre neste gang vet jeg!

◊ Stek brødpinnene på 220 grader i ca. 15 minutter eller til de har begynt å bli gylne. Avkjøl på rist.

Garlic & herb breadsticks

Brødpinnene kan også være en fin venninnegave 🙂

God baking!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*