BBQ, Pork, Bacon and Pineapple pizza

BBQ-pizza med svinestrimler, bacon
og ananas

Hei, og god kveld!

Hva er deres favoritthelgemat? Pizza er en stor slager her i gården, så det blir ofte pizza i helgene, men faktisk noen ganger også midt i uka – vi er gale, sant? 😛

Uansett, denne pizzaen her ble kanongod! Mens jeg spiste lurte jeg på om jeg noen gang kom til å bruke tomatsaus igjen, for holy moly, så fantastisk godt det var med BBQ-saus. Altså, har du ikke prøvd det er det bare å kjøre på. Du vil ikke angre.

Ja, nei, så er kanskje ikke BBQ-saus det sunneste du kan spise, men alt trenger ikke være sukkerfritt til enhver tid. Vi overlever litt BBQ-saus 😉

Ellers er pizzaen sånn tålig sunn. Den har en fiberrik bunn og et proteinrikt innhold, så alt i alt er ikke dette så galt altså. Vær så snill, lag denne i morgen, eller neste helg, eller i det minste en gang i framtiden. Jeg kan garantere et stort ‘mmmmm’! (Psst, du kan lage den midt i uka også).

Vel, nå skal jeg gi meg. Over til oppskriften.

BBQ, Pork, Bacon and Pineapple pizza

BBQ, Pork, Bacon and Pineapple pizza

BBQ, Pork, Bacon and Pineapple pizza
(en stor og en medium pizza)

INGREDIENSER:
Pizzadeig:
250 g fibra fullkornshvetemel
100 g havremel
1 pk. tørrgjær
1/2 ts salt
2,5 dl fingervarmt vann
2 ss extra virgin olivenolje
1 ss akasiehonning
1 ss sitronsaft

Topping:
600 g strimlet svinekjøtt av bog
1 pk. smårettsbacon (jeg brukte en på 90 g)
1 boks ananas i biter
2 stk grønn chili
Rødløk
BBQ-saus (kan anbefale Sweet Baby Ray’s)
Ost
Basilikum, frisk

SLIK GJØR DU:
◊ Begynn med pizzadeigen. Bland alt det tørre i en bolle. Ha i vann, olje, honning og sitronsaft. Elt deigen godt og sett til heving et lunt sted i ca. 30-45 minutter.

◊ I mellomtiden tilbereder du fyllet. Stek svinekjøttet med litt salt og pepper, og kutt opp chili og løk.

◊ Når deigen er ferdighevet kjevler du den ut til en sirkel, eller et rektangel. Smør utover et godt lag med BBQ-saus, deretter har du på svinestrimler, løk, ananas og litt ost. Deretter fortsetter du med smårettsbacon og grønn chili. Topp det hele med enda litt mer ost.

◊ Stek pizzaen på 240 grader i ca. 15 minutter eller til toppen har begynt å bli gyllen. Topp med litt frisk basilikum.

Håper det blir en like stor suksess hos deg som her ♥

BBQ, Pork, Bacon and Pineapple pizza

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*